Cases

ING Frankrijk

Nicolas Serre

Head of Digital & Innovation at

ING Bank France

"Reinout helped us take a complicated business question and designed an experiment that provides direct and valuable data on how to decide. When option A and B don't work, he will come up with option C, D and E. Plus he's fun to work with!"

Wat is de uitdaging?

De manier van het openen van een gedeelde rekening had veel nadelen. Een groot probleem, want de marktwaarde van dit type rekeningen is hoog. Maar de huidige manier van klant worden vormde een grote drempel. De investering in een betere oplossing was duur en onzeker.

Wat hebben wij gedaan?

Wij ontwierpen een landingspagina, waar men de keuze kreeg: wil je de oude manier van registreren, of de nieuwe (samen). De grote uitdaging in dit geheel was de toestemming, veiligheid en server-garanties. Het ging immers om zeer persoonlijke informatie, waarvoor ook in Frankrijk de regels erg streng zijn. Uiteindelijk werd een oplossing voor gevonden waar de directeur persoonlijk akkoord voor gaf.

Wat is het resultaat?

Het mooiste resultaat was dat er in Parijs een start-up energie ontstond. Developers, juristen, administratieve medewerkers en de receptionisten werden allemaal betrokken, en werkte samen. Ze schoten je tijdens de lunch aan “hoe staat het nu, kan ik nog wat doen, kan ik iets zien al?”.

Welke lessen hebben we hieruit geleerd?

We hebben geleerd, is dat je voor erg veel vormen van prototypen, een plek moet hebben waar je kleine aantallen persoonsgegevens veilig kan opslaan en gebruiken. .